Online Marketing, Digital Marketing en Social media

Online marketing gaat over succesvol zijn op het internet met een scala aan applicaties, technieken, strategieën en tactieken. Met de juiste middelen is het mogelijk om het bedrijf online zichtbaar te maken waardoor het meer bezoek krijgt in de (commerciële) doelstellingen kan realiseren.

Online Marketing is een vakgebied met veel kanten. We leren denken in doelgroepen en  bezoekersgedrag. Daarmee kunnen we op een creatieve manier en met de juiste content onze doelgroepen bereiken. Het gaat ook om tips en tricks die helpen om de juiste content zelf te creëren en te kunnen plaatsen op een website of webshop.

Lesmethode Online Marketing

Online marketing, een complete online strategie

Naast de webshop of website is ook aandacht voor e-mail marketing, social media en apps. Door de site te combineren met de juiste platformen wordt een complete online strategie mogelijk gemaakt.

Met actuele kennis en door het zelf toe te passen raakt de student thuis in dit leuke en dynamische vakgebied.

Lesmateriaal afgestemd op de opleidingsrichting en -niveau

Edufocus is een echte Online Marketing Specialist. Wij houden rekening met de verschillende uitstroomrichtingen en niveau’s (2 t/m 4) in het MBO onderwijs. Wij trainen docenten en geven gastlessen.

Het lesmateriaal bestaat uit opdrachten en verdiepingsopdrachten, die afhankelijk van de beschikbare tijd, flexibel kunnen worden ingezet. Sommige opdrachten kunnen in de praktijk worden uitgevoerd. Voor de docent hebben wij op het webportaal mijnedu.nl volledig uitgewerkte PowerPoint presentaties, uitwerkingen en formatieve toetsen beschikbaar.

Lesmateriaal Online Marketing

Bouwen aan een eigen webshop

Met behulp van één van de WordPress lesmethodes is het mogelijk om ook zelf een website of webshop op te zetten. We doen dat op dezelfde wijze als dat in de beroepspraktijk wordt gedaan.  Wij beschikken over diverse lesmethodes (op niveau 2 t/m niveau 4) waarbij studenten met behulp van video-instructies en opdrachten aan de slag gaan. Alle websites worden klaargezet en gehost door Edufocus. Daarbij zijn wij altijd bereikbaar voor calamiteiten mocht er onverhoopt iets misgaan.

WooCommerce WordPress lesmateriaal MBO
WordPress website lesmateriaal MBO

Omdat wij gebruik maken van de professionele WordPress versie is het ook mogelijk om de website of webshop na afloop om te laten zetten naar een eigen domeinnaam en deze voort te zetten.

De opzet van een eigen website of webshop is niet alleen leuk, alle aspecten van online marketing kun je daar toepassen, van content creatie tot conversie. Een leerzaam en nuttig onderdeel van de opleiding!

Passend advies voor lesmateriaal

Wij denken graag mee bij de keuze van het juiste MBO lesmateriaal voor online marketing en/of social media, afgestemd op de betreffende opleiding. Wij houden rekening met de verschillende uitstroomrichtingen en niveau’s in het MBO onderwijs.

Neem voor een passend advies vrijblijvend contact met ons op of vraag één of meerdere inkijkexemplaren aan via onze website.

Maak onderstaand een keuze uit het lesmateriaal en vraag een inkijkexemplaar aan….