Wat houdt Digital Marketing en E-commerce in?

Digital marketing gaat over succesvol zijn op het internet met een scala aan applicaties, technieken, strategieën en tactieken. Met de juiste middelen is het mogelijk om het bedrijf online zichtbaar te maken waardoor het meer bezoek krijgt en de (commerciële) doelstellingen kan realiseren. Als het specifiek gaat om het verkopen via een online kanaal spreken we over E-commerce.

Digital Marketing is een vakgebied met veel kanten. We leren denken in doelgroepen en bezoekersgedrag. Daarmee kunnen we op een creatieve manier en met de juiste content onze doelgroep(en) bereiken. We geven tips en tricks die helpen om de juiste content zelf te creëren en te kunnen plaatsen op een website of webshop.

MBO E-commerce en Analytics

Digital Marketing en E-commerce voor het onderwijs

Digital Marketing en E-commerce zijn in de praktijk onmisbaar voor een gezond en modern ondernemerschap. Elk bedrijf die in een bepaalde mate afhankelijk is van online zichtbaarheid heeft baat bij kennis en vaardigheden op dit gebied. Dit vraagt om praktisch opgeleide MBO en HBO studenten. Met de juiste parate kennis en vaardigheden op dit gebied kunnen zij zich de praktijk verder ontwikkelen om de online doelstellingen van het bedrijf te realiseren. Wij ondersteunen MBO en HBO opleidingen met advies, kennis en leermiddelen op dit gebied. Door het kunnen toepassen van de juiste kennis en vaardigheden raakt de student thuis in dit interessante en dynamische vakgebied.

Lesmethode Online Marketing

Digital marketing, een complete online strategie

Naast een webshop of website gaat Digital Marketing over een complete online strategie. Daarbij is ook aandacht voor e-mail marketing, de inzet van social media en adverteren op internet. Ook platformen (market places) kunnen een belangrijk onderdeel vormen van een digital marketing strategie.

Lesmateriaal afgestemd op de opleidingsrichting en -niveau

Edufocus is een echte Digital Marketing Specialist. Wij houden rekening met de verschillende uitstroomrichtingen en niveau’s in het MBO en HBO onderwijs. Wij trainen docenten en geven gastlessen.

Het lesmateriaal bestaat uit theorie (boek en/of online), praktsch gerichte opdrachten en verdiepingsopdrachten, die afhankelijk van de beschikbare tijd, flexibel of modulair kunnen worden ingezet. Sommige opdrachten kunnen in de praktijk worden uitgevoerd. Voor de docent hebben wij op het webportaal mijnedu.nl volledig uitgewerkte PowerPoint presentaties, uitwerkingen en formatieve toetsen beschikbaar.

Lesmateriaal Online Marketing

Bouwen aan een eigen webshop

Met behulp van één van de WordPress lesmethodes is het mogelijk om ook zelf een website of webshop op te zetten. We doen dat op dezelfde wijze als dat in de beroepspraktijk wordt gedaan.  Wij beschikken over diverse lesmethodes waarbij studenten met behulp van video-instructies en opdrachten aan de slag gaan. Alle websites worden klaargezet en gehost door Edufocus. Daarbij zijn wij altijd bereikbaar voor calamiteiten mocht er onverhoopt iets misgaan.

WooCommerce WordPress lesmateriaal MBO
WordPress website lesmateriaal MBO

Omdat wij gebruik maken van de professionele WordPress versie en hosting in eigen beheer, is het ook mogelijk om de website of webshop na afloop om te laten zetten naar een eigen domeinnaam en deze voort te zetten.

De opzet van een eigen website of webshop is niet alleen leuk, alle aspecten van online marketing kun je daar toepassen, van content creatie tot conversie. Een leerzaam en nuttig onderdeel van de opleiding!

Passend advies voor lesmateriaal

Wij denken graag mee bij de keuze van het juiste MBO lesmateriaal voor online marketing en/of social media, afgestemd op de betreffende opleiding. Wij houden rekening met de verschillende uitstroomrichtingen en niveau’s in het MBO onderwijs.

Neem voor een passend advies vrijblijvend contact met ons op of vraag één of meerdere inkijkexemplaren aan via onze website.

Maak onderstaand een keuze uit het lesmateriaal en vraag een inkijkexemplaar aan….