Ondernemerschap in het MBO

Bij ondernemerschap gaat het om klantgericht denken, geld verdienen en aandacht voor de maatschappij. Ondernemerschap gaat daarbij ook om een ondernemende houding, die niet alleen voor ondernemers belangrijk is, maar voor elke werknemer die meewerkt aan het succes van een onderneming.
De keuze uit het juiste MBO lesmateriaal ondernemerschap draagt bij aan het succes.

Lesmateriaal ondernemerschap voor het MBO

Verschillende mogelijkheden voor lesmateriaal binnen het onderwijs

Edufocus maakt het studenten mogelijk om kennis te maken met ondernemerschap. Of dat nu gaat om de oriëntatie op ondernemerschap of het direct opzetten van een (student)onderneming, voor elk doel is passend lesmateriaal beschikbaar.

Er is MBO lesmateriaal ondernemerschap beschikbaar voor de volgende mogelijkheden:

  • Keuzedelen voor het trainen van ondernemend gedrag of de oriëntatie op ondernemen
  • Keuzedelen om een eigen (studenten) bedrijf te helpen opzetten
  • Lesmethode over ZZP vaardigheden, bedoeld voor het basis-/profieldeel van een opleiding
  • Lesmodules voor de kopopleiding Vakspecialist Ondernemer, Cr 25997 (voorheen Vakman ondernemer)
Lesmateriaal ondernemerschap MBO BOL en BBL

Flexibiliteit voor BOL en BBL

Ondernemerschap vindt niet alleen op de school-locatie plaats. Flexibiliteit bij het gebruik van lesmateriaal op het gebied van ondernemerschap is daarom belangrijk. Differentiëren betekent ook een individueel plan en tempo voor de student. De juiste content en inzet van een Elektronische Leer Omgeving brengt daarmee geweldige mogelijkheden. Elke student kan op zijn eigen tempo en toegespitst op zijn eigen ideeën aan de slag met ondernemerschap. Daarmee is het lesmateriaal voor ondernemerschap zowel geschikt voor BOL als BBL studenten. Ook in de eigen studietijd kan de student op een leuke en leerzame manier aan de slag met ondernemerschap.

Voor studierichtingen die opleiden voor ZZP-beroepen is een mooie module beschikbaar die elke student meeneemt op basis van zijn eigen idee. Daarnaast zijn variaties beschikbaar voor de keuzedelen of kan de student een start maken met de (gratis)  startmodule voor Vakman Ondernemer.

Passend advies

Wij denken graag mee voor de inzet van het juiste lesmateriaal ondernemerschap voor de betreffende opleiding.
Neem voor een passend advies vrijblijvend contact met ons op of vraag één of meerdere inkijkexemplaren aan via onze website.

Maak een keuze voor het lesmateriaal en vraag een inkijkexemplaar aan….