Digitale Vaardigheden voor het MBO

Digitale Vaardigheden komen altijd van pas. Denk aan het maken van een overzicht in Excel, een brief voor de klant of gewoon een post op social media. Daarnaast is de opslag en het veilige beheer van informatie erg belangrijk. De digitale vaardigheden binnen het MBO werkveld zijn zeer gevarieerd.

De digitale vaardigheden zijn daarmee breed. Het is onmogelijk en niet zinvol om alle voorkomende kennis en vaardigheden bij te brengen. Waar de één zich specialiseert op werkbladen in Excel zal een andere student voor zijn vak juist bezig gaan met presentatie-vaardigheden. Verantwoord omgaan met social media, slim kunnen zoeken op internet zijn bovendien ook belangrijke vaardigheden. Een brede basis digitale vaardigheden voor het MBO is daarom essentieel.

Focus op relevante digitale vaardigheden

Er zijn veel verschillende applicaties met elk veel verschillende kenmerken en mogelijkheden. De kunst is die kennis en vaardigheden aan te bieden die daadwerkelijk van pas komt in de praktijk, tijdens de BPV en de opleiding zelf. Wij zijn voorstander van de 80/20-regel. Leg een degelijke basis en focus op datgene dat direct relevant is. Bij digitale vaardigheden gaat het er ook om dat de student zelf op zoek gaat naar oplossingen en mogelijkheden voor specifieke vraagstukken.

Digitale vaardigheden voor het MBO

In de lesmethode “Digitale Vaardigheden voor het MBO” gaan we in op de meest relevante onderwerpen. De lesmethode wordt ondersteund door PowerPoint presentaties, opdrachten en formatieve toetsen, beschikbaar gesteld via het webportaal www.mijnedu.nl.

Een samenvatting van de onderwerpen:

  • Organiseren van duidelijke en veilige bestandsopslag
  • Werken met Microsoft Teams, Word, Excel, PowerPoint en Outlook
  • Slim zoeken op internet
  • Cybercrime herkennen
  • Gebruik van social media
  • Foto, video, websites en CRM (gevorderd)
  • Algemene computervaardigheden
  • Computerergonomie
Digitale Vaardigheden Office 365 lesmateriaal

Passend advies

Wij denken graag mee in de inzet van het lesmateriaal. Neem voor een passend advies vrijblijvend contact met ons op of vraag een inkijkexemplaren aan via onze website.

Bekijk meer informatie over dit lesmateriaal en/of vraag een inkijkexemplaar aan….