Je studentensite behouden met een zelf gekozen domeinnaam

Als het goed is heb jij een fantastische en professionele website of webshop gemaakt.

Omdat je de site of shop hebt gemaakt in het kader van je opleiding, zal de website na het verlopen van de licentie weer worden opgeheven.

Nu kan het natuurlijk zijn dat je je website wilt behouden voor jezelf, een vereniging of een bedrijf. Misschien is het bouwen van websites zelfs je hobby geworden en wil je hiermee verder!

Edufocus geeft je de mogelijkheid om je website over te laten zetten naar een eigen hosting account met een zelf gekozen domeinnaam. Je wordt dan zelf de eigenaar en beheerder van de domeinnaam en de site.
Met een eigen hosting account kun je bovendien ook zelf je e-mail accounts aanmaken.

 

Hoe werkt het?

Een website is altijd geïnstalleerd op een webserver. Om zelf toegang te krijgen tot de webserver heb je een eigen hosting account nodig.
Met een professionele hosting heb je de volledige controle over je site en beheer jij je eigen e-mailadressen.

Wij beschikken over professionele webhosting en kunnen de domeinnaam voor jou vastleggen en koppelen aan je eigen hosting account.
Het is verstandig om de domeinnaam altijd bij dezelfde hostingpartij vast te leggen om de koppeling eenvoudig te houden. Op de site https://www.sidn.nl/ kun je controleren of de door jou gewenste domeinnaam nog vrij is.

Onderstaand vind je de kosten voor een hosting account.
Voor het overzetten van jouw site zelf rekenen wij geen kosten, mits de domeinnaam en hosting bij ons worden ondergebracht. Daarmee kunnen wij het gehele proces op een efficiënte manier uitvoeren.

Als je bij ons host zorgen wij er bovendien voor dat jouw site na verhuizing keurig wordt voorzien van een SSL certificaat voor een veilige https:// verbinding. Host je bij een ander hosting bedrijf dan moet je daar zelf voor zorgen.

 

De kosten voor de domeinnaam en hosting bij Edufocus

 • Start-up hosting á € 4,21 per maand (incl. btw).
  1,5Gb schijfruimte, 15Gb dataverkeer, .nl domeinnaam* en SSL certificaat
 • Business hosting € 5,20 per maand (incl. btw).
  3Gb schijfruimte, 30Gb dataverkeer, .nl domeinnaam* en SSL certificaat
 • Business Plus hosting € 6,55 per maand (incl. btw).
  5Gb schijfruimte, 50Gb dataverkeer, .nl domeinnaam* en SSL certificaat

Liever een domeinnaam met een andere extensie dan .nl? Mogelijk zijn daar andere kosten aan verbonden. Neem dan even contact met ons op via support@edu-focus.nl.

Hostingkosten worden altijd jaarlijks voorafgaand in rekening gebracht. Opzegging kan met inachtneming van een maand opzegtermijn.

 

De kosten voor het overzetten/verhuizen van je website

 • Kosteloos bij een nieuw Edufocus hosting account en vastlegging van de domeinnaam door Edufocus. Kies je voor een andere hosting provider, dan zijn er mogelijk kosten verbonden aan het overzetten van de site.

 

Interessant voor jou?

Als je gebruik wilt maken van onze service, vul dan het onderstaand formulier in.
Wij sturen je aansluitend een betaalverzoek en gaan na ontvangst van de betaling direct voor je aan de slag!

Het overzetten van je site duurt maximaal 5 werkdagen.

Nog vragen? Mail naar support@edu-focus.nl of bel: 074-750 1931.

Ja, ik wil mijn studenten website omzetten en behouden!

 • Heb je geen school website dan kun je dat vermelden in het vak.
 • Voer de domeinnaam volledig in inclusief https. (voorbeeld: https://mijndomeinnaam/nl) TLD's (Top level Domain) anders dan een .NL kunnen extra kosten met zich meebrengen. Wij informeren je hier graag over.
  Kies je type hosting account. De prijzen zijn gebaseerd op een .NL domeinnaam. Vraag de actuele prijzen voor andere dan .NL domeinnamen.

Na ontvangst controleren wij de beschikbaarheid van jouw domeinnaam (indien van toepassing) en krijg je eventueel via de mail een factuur. Na betaling zetten we jouw site over naar het nieuwe domein. Je krijgt hiervan automatisch bericht. Als je de site ergens anders host vragen we jou om de inloggegevens van je hosting account. Dit hebben wij nodig voor het overzetten van de site.