Je studenten website behouden met een zelf gekozen domeinnaam

Als het goed is heb jij een fantastische en professionele website of webshop gemaakt.

Omdat je de site of shop hebt gemaakt in het kader van je opleiding, zal de website na het verlopen van de licentie weer worden opgeheven.

Nu kan het natuurlijk zijn dat je je website wilt behouden voor jezelf, een vereniging of een bedrijf. Misschien is het bouwen van websites zelfs je hobby geworden en wil je hiermee verder!

Edufocus geeft je de mogelijkheid om je website over te zetten naar een eigen hosting account met een zelf gekozen domeinnaam. Je wordt dan zelf de eigenaar en beheerder van de domeinnaam en site. Met een eigen hosting account kun je bovendien zelf e-mail accounts aanmaken.

Hoe werkt het?

Een website is altijd geïnstalleerd op een webserver. Om toegang te krijgen tot de webserver heb je een hosting account nodig.

Met een hosting account krijg je toegang tot een administratie dashboard. Via het dashboard heb je volledige controle over je site en kun je jouw eigen e-mail accounts aanmaken.

Domeinnaam

Voor je website en e-mailadressen heb je een domeinnaam nodig. Websites die gericht zijn op de Nederlandse markt kunnen het beste kiezen voor een .nl domeinnaam.

Als je de website wilt behouden, dan heb jij dus ook een domeinnaam nodig. Op de site https://www.sidn.nl/ kun je controleren of de door jouw gewenste domeinnaam nog vrij is. Het is handig om de domeinnaam bij dezelfde hostingpartij vast te leggen als waar de website wordt vastgelegd. Wij kunnen de domeinnaam voor jou registreren en op jouw naam zetten. Dan ben jij zelf de eigenaar van de domeinnaam. Wil je een domeinnaam met een andere extensie dan .nl, stuur dan even een mailtje naar: support@edu-focus.nl. Wij kunnen dan vaststellen of dat mogelijk is en wat de kosten zijn.

Het hosting account

Voor je site heb je een hosting account nodig. Edufocus kan dit hosting account voor je opzetten maar je mag er ook voor kiezen om je site bij een andere hostingprovider te hosten.

De kosten

Het overzetten van de website naar een nieuw hosting account bij Edufocus is gratis.
Kies je voor een andere hosting partij dan zijn er mogelijk kosten van toepassing voor het overzetten. Dit is afhankelijk van de beschikbare mogelijkheden bij de andere provider.

Hosting:

  • 1,5Gb schijfruimte en 15Gb dataverkeer, inclusief .nl domeinnaam  € 3,65 per maand (incl. btw).
  • 3Gb schijfruimte en 30Gb dataverkeer, inclusief .nl domeinnaam € 4,65 per maand (incl.  btw).

 

Hosting is elk jaar opzegbaar met inachtneming van een maand opzegtermijn. De kosten worden jaarlijks vooraf in rekening gebracht. Voor een domeinnaam met een andere extensie dan .nl kan een ander tarief gelden (informeer bij ons naar de mogelijkheden en de betreffende kosten).

Na het invullen van onderstaand formulier mailen we jou de factuur. Na ontvangst van het verschuldigde bedrag registreren wij jouw domeinnaam en zetten we de site binnen 5 werkdagen over naar je eigen hosting account.

Nog vragen? Mail naar support@edu-focus.nl of bel: 074-750 1931.

Ja, ik wil mijn studenten website omzetten en behouden!

  • Voer de domeinnaam volledig in inclusief https. (voorbeeld: https://mijndomeinnaam/nl) TLD's (Top level Domain) anders dan een .NL kunnen extra kosten met zich meebrengen. Wij informeren je hier graag over.

Na ontvangst controleren wij de beschikbaarheid van jouw domeinnaam (indien van toepassing) en krijg je eventueel via de mail een factuur. Na betaling zetten we jouw site over naar het nieuwe domein. Je krijgt hiervan automatisch bericht. Als je site ergens anders host vragen we jou om de inloggegevens van je hosting account. Dit hebben wij nodig voor het overzetten van de site.