WordPress als CMS, voor bedrijf en onderwijs

Websites en webshops worden vrijwel altijd gebouwd en onderhouden met een Content Management Systeem (CMS). Zowel wereldwijd als in Nederland wordt in de meeste gevallen gebruikt gemaakt van WordPress als CMS. Een ander belangrijk CMS is Magento, dat gebruikt wordt voor zeer grote en meertalige webshops.

Door te werken met een CMS is kennis van achterliggende techniek of programmeertaal overbodig. Bij het opzetten en onderhouden van een site of shop, letten we ook op de vindbaarheid van onze sites via de zoekmachine. Het gaat daarbij om content van hoge kwaliteit die relevant en aansprekend is voor de doelgroep. Door slim te werken en de juiste stappen te nemen kan iedereen ervoor zorgen dat van de site een succes wordt gemaakt.

Voldoende kennis van het werken met een CMS is essentieel voor elke student die daar in de toekomst in enige mate mee aan de slag gaat. Voor elk beroep is de diepgang en de uitdaging anders, de basis is hetzelfde.

Opzetten van een eigen website of webshop

Met behulp van één van de WordPress lesmethodes is het mogelijk om ook zelf een website of webshop op te zetten. We doen dat op dezelfde wijze als dat in de beroepspraktijk wordt gedaan, op basis van een professionele en complete WordPress omgeving. Wij beschikken over diverse lesmethodes waarbij studenten met behulp van video-instructies en opdrachten aan de slag gaan.

Alle websites worden klaargezet en gehost door Edufocus. Gaat er dan ook onverhoopt iets mis, dan zijn wij altijd bereikbaar om een calamiteit weer op te lossen.

lesmateriaal Ecommerce webshop
WooCommerce WordPress lesmateriaal MBO
WordPress website lesmateriaal MBO

Succes gegarandeerd

De opzet van een eigen website of webshop is niet alleen leuk, alle andere aspecten van digital marketing kun je daar ook direct toepassen, van content creatie tot conversie. Een leerzaam en nuttig onderdeel van de opleiding die essentiële kennis samenbrengt en praktisch maakt. Omdat wij gebruik maken van de professionele WordPress versie en hosting in eigen beheer, is het ook mogelijk om de website of webshop na afloop om te laten zetten naar een eigen domeinnaam en deze voort te zetten.

 

Passend advies voor lesmateriaal

Wij denken graag mee bij de keuze van het juiste lesmateriaal, afgestemd op de betreffende opleiding. Wij houden rekening met de verschillende uitstroomrichtingen en niveau’s in het MBO en HBO onderwijs.

Neem voor een passend advies vrijblijvend contact met ons op of vraag één of meerdere inkijkexemplaren aan via onze website.

 

Maak onderstaand een keuze uit het lesmateriaal en vraag een inkijkexemplaar aan….